Kakor smo že pisali, smo v oktobru odprli Center za razvoj in ustvarjanje, ki deluje ob sobotah v prostorih Pionirskega doma. Učence je povsem navdušil širok izbor krožkov, ki jih ponujamo. Otroci se v ruščini spoznavajo z osnovami robotehnike, ustvarjajo prve animirane filmčke, igrajo šah, likovno ustvarjajo in delajo prve dramske korake.

Obstoječim dejavnostim pa zaradi velikega zanimanja dodajamo še nove. Tako od tega meseca dalje vabimo na modelarski krožek, kjer bodo učenci sami delali makete letal. Mladi umetniki pa bodo ustvarjali v krožku za mlade ilustratorje. Udeleženci bodo sami slikovno opremili svojo najljubšo pravljico ali zgodbico.

Začenjamo pa tudi s tečajem finančne pismenosti za otroke in mladino, ki bo udeležence spoznala z osnovnimi finančnimi pojmi (bankomat, internetna banka, valute, depoziti, krediti, SWIFT). Učenci bodo spoznali, kako pravilno ravnati z denarjem, kar jim bo koristilo v odraslem življenju.

Pri poti v odraslo življenje pa je pomembna tudi izbira šole oz. fakultete. Lansko leto smo že organizirali projekt Poklicna pot: kaj naj izberem?, ki ga bomo letos ponovno ponovili. Učenci bodo skozi delavnice spoznavali primerno poklicno pot. Delavnice so primerne za dijake, ki še niso odločeni o svoji prihodnji poklicni poti. Udeleženci bodo opravili poklicno testiranje in ugotovili, kje so njihove prihodnosti. Spoznavali pa bodo tudi delovne pogoje v Evropi.

Za več informacij o vpisu, poteku in cenah dejavnosti nas lahko pokličete na 041 767 201 ali pa nam pišete na info@ruskasola.si. Vse dejavnosti potekajo v ruskem jeziku.