Pred kratkim smo v Veseli dRuščini začeli z novim šolskim letom. V ruskih šolah organizirajo na prvi šolski dan posebno prireditev Dan znanja, ki jo tudi pri nas tradicionalno pripravljamo ob ponovnem prihodu otrok v šolo. Letos nas je obiskal Buratino, ki je prinesel zlati ključek, ki odpira vrata do znanja. Nastopila sta tudi učenca naše šole, Avrora Turšič in Dmitrij Tanasenko, ki sta doživeto recitirala rusko poezijo, občinstvo pa sta z ruskimi pesmi navdušila mlada pevca Anita Kozmus in Ilya Mogutin.

V letošnjem šolskem letu začenja z delovanjem Center za razvoj in ustvarjanje, ki bo deloval ob sobotah v Ruskem centru znanosti in kulture ter Pionirskem domu. Predšolski in šolski otroci bodo lahko obiskovali številne aktivnosti, ki bodo popestrile klasičen šolski pouk. Osnove gledališke igre in pripovedovanja, učenje animacije, robotika, ustvarjalne delavnice, šah in pesniško ustvarjanje – to vse čaka na otroke v Centru za razvoj in ustvarjanje.

Vsem učencem naše in drugih šol želimo uspešno in ustvarjalno novo šolsko leto. Naj bo pot v deželo znanja prijazna ali po rusko: В добрый путь в страну знаний!