Še dober mesec nas loči do podelitve oskarjev, ki bo na rdečo preprogo v ameriškem Hollywoodu znova zbral igralsko smetano, že pred tem pa smo dobili zvezdniški obisk tudi v Ljubljani! Ne sicer prav zares, so pa za to poskrbeli učenci gledališke skupine, ki deluje v okviru Centra za razvoj in ustvarjanje pri Zavodu Vesela dRuščina, saj so se prelevili v igralske zvezdnike v predstavi Zvezde Hollywooda.

»Predstavo smo ustvarjali zadnje tri mesece, upam, da se bo gledalcem vtisnila v spomin,« je pred začetkom predstave povedala režiserka predstave in vodja gledališke skupine Margarita Grigoreva.

V petek, 26. januarja, so nas tako obiskali znameniti hollywoodski igralci – v elegantno Sophio Loren se je prelevila 10-letna Arina, legendarnega Gregoryja Pecka, ki je zaslovel predvsem v filmu Če ubiješ oponašalca, pa je upodobil 7-letni Leonid.

Še pred drugo svetovno vojno pa sta kinematografe polnila še nepogrešljivi Charlie Chaplin in nepozabna Marlene Dietrich, ki sta ju odlično obudila 9-letni Tadej in 10-letna Vasilisa.

Predstavo je povezovala 10-letna Galina, ki je vsako zvezdo tudi na kratko predstavila.

Za nastopajoče pa ni lepše pohvale kot gromki aplavz, za kar so poskrbeli številni gledalci. Vsi nastopajoči so na koncu še zaplesali znan ples iz 20. let, charleston. Mladi igralci pa si bodo večer zapolnili za zmeraj, saj so na koncu za nagrado dobili prave pravcate oskarje!

Zahvaljujemo se Osnovni šoli Danile Kumar za brezplačno uporabo dvorane za izvedbo prireditve.