V Veseli dRuščini smo že tradicionalno šolsko leto zaključili s prireditvijo, na kateri so se predstavili učenci naše šole. Veseli, ker so uspešno končali šolsko leto, so tako še zadnjič pokazali svoje znanje, preden so se zasluženo odpravili na počitnice!

Število učencev v naši šoli se vsako leto povečuje. Kljub temu, da  nas je vsako leto več, pa dajemo velik poudarek na to, da še vedno ostajamo šola s posluhom za vsakega učenca. Tudi zato pri nas poteka veliko dogodkov, kjer otroci staršem lahko pokažejo to, kar so se naučili v šoli.

Prireditev ob zaključku šolskega leta je potekala v okviru dneva ruskega jezika, ki se v Rusiji praznuje 6. junija v spomin na rojstvo največjega ruskega pesnika Aleksandra Puškina. Ob tem je namestnica direktorja Ruskega centra znanosti in kulture v Ljubljani, Marina Guskova, podelila nagrade zaslužnim za razvoj ruske šole v Sloveniji, Vesele dRuščine.

Za večletno podporo delovanja Vesele dRuščine je zahvalo veleposlanika Rusije v Sloveniji prejela Mojca Mihelič, ravnateljica Osnovne šole Danile Kumar, kjer poteka večina našega pouka.

Vodji predšolskega oddelka Vesele dRuščine, Liani Cerar, je izročila častno medaljo organizacije Rossotrudničestvo za večletni prispevek k popularizaciji ruskega jezika izven meja Rusije.

Olga Tsyganova pa je prejela priznanje organizacije Rossotrudničestvo za uspešno  vodenje izobraževalnih projektov, povezanih z ruskim jezikom v Sloveniji.

Nato so bili nagrajeni še udeleženci in zmagovalci tekmovanja iz jezikoslovja Ruski medvedek in 6. tekmovanja v znanju ruskega jezika. Podelili smo tudi nagrade za najboljše eseje ob 100-letnici Aleksandra Solženicina. Najboljši se bodo za nagrado udeležili izobraževalnega potovanja po zgodovinskih mestih Rusije v letošnjem avgustu.

Ob dnevu ruskega jezika so učenci pripravili številne glasbene in dramske nastope. Vsi razredi so se predstavili z zelo doživeto pripravljenim programom. Izšla je tudi že 5. številka šolskega zbornika, ki smo ga poimenovali Ključek.

Seveda pa ob zaključku šolskega leta ne sme manjkati torta. Še prej pa so vsi učenci prejeli potrdila o opravljenem pouku v tem šolskem letu. Nasmejanim in polnim energije pa je po glavi rojila samo ena misel: Pred vrati so počitnice!