V Veseli dRuščini se trudimo, da naš pouk za otroke ruskogovorečih priseljencev ni samo šola – pripravljamo številne projekte, ki pomagajo obogatiti pouk. Velik pomen namreč vlagamo v to, da se učenci učijo timskega dela, najdejo področja, ki jim ležijo, in seveda izboljšajo znanje ruskega jezika. Zelo pomembno je, da pri učencih timsko in projektno delo v otroških in najstniških letih čimbolj spodbudimo, saj jim bo koristilo tudi v poznejšem življenju.

In kaj bodo delali naši učenci?

  • Razred 0 v tem šolskem letu pripravlja projekt Moj dom – moja družina.
  • Učenci 1. b razreda pa bodo skupaj s starši raziskali, kaj sporočajo napisi v mestih.
  • V 2. razredu bodo v ospredju dinozavri. Učenci se bodo pogovorili o tem, kako so živeli in predvsem, zakaj so izumrli.
  • Učenci 3. razreda bodo imeli razpravo o domačih živalih.
  • V 6. razredu bodo učenci izdelali svoje avtorske stripe, v katerih bodo nastopali izmišljeni liki.
  • Učenci 7. in 9. razreda bodo pripravili debato na temo Kaj je sedaj zate pomembno?

Uspešno pa sta se že zaključila projekta v 4. in 1. a razredu pod vodstvom Anne Gorbunove. Četrtošolci so imeli »zasedanje« kluba ljubiteljev mačk in psov Gobček, rep in 4 nogice, ki so se ga udeležili tudi starši. Učenci so predstavili različne pasme mačk in psov, pripovedovali o svojih domačih ljubljenčkih, slišali pa smo tudi pesmi na to temo in si pogledali videoposnetek učenca Roberta, ki je predstavil zanimiva dejstva o domačih živalih. Seveda pa zasedanje ni šlo brez razprave o tem, kakšne so dobre in slabe plati hišnega ljubljenčka in na kaj vse moramo biti pripravljeni.

Prvošolčki pa so imeli v okviru pouka pravi kviz o jeseni, na katerem so med drugim razvozlali številne uganke, skušali izgovoriti nekatere težke kombinacije besed, sestavljali pregovore in brali pesmi o jeseni. Seveda pa je bil poudarek tudi na tem, kako pomembno je ohranjati naravo takšno, kot je.

Vsem našim učencem želimo veliko uspehov v projektih, naj bo učenje polno zanimivih dogodivščin, novega znanja in odkritij!