Zopet se približuje tisti čarobni čas v letu, ko nas bo obiskal Dedek Mraz s Sneguročko! Prednovoletno srečanje, ki je namenjeno družinam ruskogovorečih priseljencev v Sloveniji, bo v soboto, 23. decembra 2017, ob 16.30 v Festivalni dvorani Pionirskega doma. Za  ta poseben večer naši učenci pripravljajo predstavo Gora draguljev.

Na prvi pogled grob, v resni pa še kako dober starec Kokovanja nas bo vpeljal v svet uralskih in sibirskih pravljic in pripovedk. Po predstavi pa nas bosta ob tradicionalnem rajanju v krogu obiskala tudi Dedek Mraz in Sneguročka. Prireditev tako kot ponavadi skupaj s drugimi prostovoljci pripravlja Liana Cerar, ki poučuje tudi na naši šoli.

Obiščite spletno stran prireditve, ki jo je izdelala bivša učenka naše šole, Janja Cerar. Na njej se lahko tudi prijavite na prireditev. Sicer pa prijave sprejemamo na info@ruskasola.si (napišite ime in priimek otroka, datum rojstva in število spremljevalcev). Vstopnica na prireditev stane 12 € za otroka v spremstvu enega ali dveh staršev. Za učence Vesele dRuščine, člane Agencije talentov Rulada, plesne skupine Ritem planeta ter za vsakega drugega in nadaljnjega otroka iz družine je cena 9 €.

Opomba: dogodek je namenjen ruskogovorečim otrokom.