Na naši šoli bo prihodnji teden zopet vse v znamenju Ruskega medvedka (Русский медвежонок), tekmovanja za ruskogovoreče otroke, na katerem po vsem svetu sodeluje več kot 2 milijona otrok.

Tekmovanje že od leta 2000 organizirata Center za izobraževanje nadarjenih otrok Slovo in organizacija Igra iz Kirova. Z zabavnimi in zanimivimi vajami želita pri učencih dvigniti zanimanje za ruski jezik in jezikoslovje na splošno. Tekmovanje sicer poteka na zelo podoben način kot matematično tekmovanje Kenguru, ki ga dobro poznamo tudi v Sloveniji.

Že peto leto tekmovanje organiziramo tudi v Sloveniji. Od leta 2013 so v okviru tekmovanja na voljo tudi naloge za otroke, ki se ruščino učijo kot tuji jezik. Lani so se slovenski dijaki prvič udeležili tekmovanja, kar je bila za njih pomembna izkušnja.

V Sloveniji bo tekmovanje potekalo že naslednji teden:

  • v sredo, 15. novembra, ob 15.30 v Ruskem centru znanosti in kulture
  • v petek, 17. novembra, ob 17.15 v OŠ Danile Kumar.

Teste lahko preizkusite tudi sami, saj si lahko na spletni strani http://www.rm.kirov.ru/tasks.htm  ogledate naloge iz preteklih let (naloge za tujce so od leta 2013 naprej).

Več informacij o tekmovanju lahko dobite na info@ruskasola.si ali pa pri koordinatorici projekta Olgi Tsyganovi: olga.tsyganova10@gmail.com

Učenci izpolnjujejo naloge – Ruski medvedek 2016