Tekmovanje Ruski medvedek, mlajši brat znanega mednarodnega tekmovanja Kenguru, je tudi letos privabil v Sloveniji privabil številne učence. Na lokacijah v Ljubljani, Mariboru, Bledu in Novi Gorici je sodelovalo več kot 80 učencev. Tekmovanje je prvič potekalo leta 2013, lani pa so se prvič pridružili tudi učenci, ki se ruščine učijo kot tujega jezika.

Vprašanja so bila tudi letos zanimiva in na trenutke duhovita, zahtevala pa so tudi dobro poznavanje ruske kulture. Na tekmovanju so sodelovali številni učenci naše Vesele dRuščine, za katere je tekmovanje prav poseben izziv.

Veseli nas, da se je letos povečalo število slovenskih udeležencev, ki se učijo ruščino kot tuj jezik. »Na tekmovanju smo sodelovali prvič. Učenci tretjega letnika, ki se ruščino učijo drugo leto kot tretji tuji jezik so povedali, da so bile naloge težke, medtem ko so učenci četrtega letnika, ki se ruščino že 4 leta učijo kot drugi tuji jezik, naloge reševali bistveno bolj suvereno. Z veseljem pa bomo sodelovali tudi naslednje leto,« je tekmovanje komentirala učiteljica na Gimnaziji Nova Gorica Vesna Prinčič Crosatto.

Radi bi se zahvalili organizatorjem – Centru za izobraževanje nadarjenih otrok ter organizacijama Slovo in Igra iz Kirova. Pri pripravi in izvedbi projekta pa je pomagal Inštitut za lingvistiko pri Ruski državni humanistični univerzi. Zahvaljujemo se tudi Skladu Toneta Pavčka, ki deluje v okviru Društva Slovenija-Rusija, da je finančno podprl izvedbo projekta na slovenskih šolah.