Vabimo vas k sodelovanju na mednarodnem natečaju «ŽIVA KLASIKA» 2019

Mednarodni natečaj mladih bralcev «Živa klasika» je tekmovanje v glasnem branju (deklamiranju) odlomkov proznih del ruskih in tujih pisateljev.

Na natečaju lahko sodelujejo mladi bralci, ki morajo biti na dan festivala (maj 2019) stari med 10 in 17 let. Natečaj bo potekal v ruskem jeziku, udeležba na natečaju je brezplačna.

Natečaj «Živa klasika» je namenjen vsem, tako naravnim govorcem, kot tudi tistim, ki se šele učijo ruščine. Slovenski učenci že od leta 2014 sodelujejo v tem obsežnem natečaju, kjer tekmujejo v deklamiranju odlomkov iz svojih najljubših proznih del. Organizatorji vsako leto nagradijo zmagovalce državnega izbora z izletom v mednarodni otroški center «Аrtek».

Natečaj poteka pod pokroviteljstvom Ministrstva za znanost in izobraževanje Ruske Federacije, Zvezne agencije za tisk in množične komunikacije, Russotrudničestva, Fundacije «Russkiy mir» («Ruski svet») in Fundacije «Živa klasika»

Prijave se zbirajo samo preko uradne strani natečaja.

Rok za prijavo je 1. februar 2019. Vlogo za prijavo najdete tukaj.

Spoštovani starši! Organizatorji vabijo k udeležbi v natečaju čisto vse otroke, ki živijo v Sloveniji in jih zanima ruski jezik. Če so vaši otroci stari med 10 in 17 let in želijo sodelovati v natečaju, vas lepo vabimo, da izpolnite prijavnico in jo oddate na uradni spletni strani natečaja ter da na elektronsko pošto Ruskega centra znanosti in kulture v Ljubljani pošljete sporočilo o udeležbi vaših otrok na natečaju s pripisom «ŽIVA KLASIKA-2019». Elektronska pošta Ruskega centra znanosti in kulture v Ljubljani: info@ruskicenter.si, telefonska številka: (+386) 1 434 5998 .

Vodja projekta v Sloveniji: Valerija Kilpjakova