Ruska šola za otroke

Zavod Vesela dRuščina je zasebna ustanova, v okviru katere poteka pouk ruščine kot dopolnilni pouk maternega jezika in kulture. Začetki šole segajo v leto 1999.
Organizacija izobraževanja maternega jezika in kulture izven Rusije daje šoli in njenemu kolektivu odgovorno nalogo, svojevrstno kulturno poslanstvo skrbnika in promotorja ruskega jezika in kulture v tujini, sredi tujega jezika in tuje kulture. Zato šola opravlja številne dopolnilne naloge in funkcije.
Posebnost šole je tesno sodelovanje z Ministrstvom za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Republike Slovenije, ki otrokom priseljencev omogoča pouk maternih jezikov in kultur.

Izobraževanje se začne pri 2 letih in traja do 18. leta. Pouk poteka v skupinah ali na daljavo.

Predšolski otroci se učijo v 2 starostnih skupinah:

  • mlajša predšolska skupina,
  • razred 0 oz. priprava na šolo za otroke od 5 do 6 let.

Šolski otroci pa so razdeljeni na razrede:

  • 1. А, 1. B in 1. V razredi;
  • 2. razred
  • 3. razred;
  • 4. razred;
  • 6. razred;
  • 7. А in 7. B razreda;
  • 8. – 9. razred;
  • 10. – 11. razred.

Učne ure potekajo v popoldanskih urah v prostorih slovenskih šol, vrtcev in v Ruskem centru znanosti in kulture v Ljubljani. Šolska ura traja od 40 – 45 minut.Trenutno šolo obiskuje več kot 150 otrok. Šolski program je osnovan na tesnem sodelovanju z družinami učencev.

Poleg skupinskega pouka ponujamo tudi individualno oblikovan program, ki je namenjen učencem, ki želijo opravljati končne izpite oz. maturo po ruskem programu.

V Veseli dRuščini želimo otroke spodbujati, da v ruščini komunicirajo tudi izven šolskih ur, zato organiziramo številne izobraževalne projekte, tekmovanja, praznovanja in poletne tabore. Letos smo odprli tudi Center razvoja in ustvarjalnosti, kjer lahko naši in drugi učenci obiskujejo številne interesne dejavnosti.

Za podrobnejši program šole obiščite našo rusko stran. Za več informacij pokličite na 041 681 015 (administracija) ali pa nam pišite na info@ruskasola.si

Vpis 2017/2018
Informacije
Za podrobnejše informacije pokličite na tel. 041 681 015 (administracija) ali 041 767 201 (direktor).

INDIVIDUALNI POUK

Individualne ure potekajo v obliki interaktivnih ur z uporabo računalnika in klasičnih metod poučevanja. Tovrsten pouk svetujemo tistim, ki načrtujejo vrnitev v rusko šolo, nameravajo delati izpite iz ruščine v Sloveniji ali poskrbeti za ohranitev jezika na ravni programa ruskih šol. Pouk izvaja visokokvalificiran učitelj ruskega jezika in književnosti s številnimi izkušnjami dela v ruskih in tujih šolah.

POUK NA DALJAVO

Pouk na daljavo je na voljo tistim učencem, ki ne morejo obiskovati šole. Učenec po elektronski pošti dobiva domačo nalogo z navodili. Enkrat mesečno učitelj izvede spletno posvetovanje z učencem (preko programa Skype ali elektronske pošte) oz. ga pokliče po telefonu.