Literati drugih narodov in narodnosti, ki prebivate v Sloveniji, pridružite se nam, dodajte pečat s svojim maternim jezikom, v bogato paleto poetik in jezikov, ki se prepletajo in spletajo na natečaju »Sosed tvojega brega«.

Natečaj, Sosed tvojega brega, ki se bo letos zgodil že 42-tič, je namenjen avtorjem in avtoricam, ki – ne glede na državljanstvo – stalno ali začasno (vsaj eno leto) bivajo v Sloveniji, pišejo pa predvsem v svojem maternem jeziku (ne v slovenščini). Natečaj je namenjen vsem generacijam od 15. leta starosti dalje. Vabljeni tudi k prijavi na uvodno branje ob mednarodnem dnevu maternih jezikov, ki bo 21. februarja 2020, ob 18. uri v dvorani JSKD v Ljubljani (rok za prijavo je 10. 2. 2020).

Kako se prijavim?

Na e-naslov mentor@jskd.si. Pošljite prozo ali dramska besedila – do 7 strani (lahko tudi odlomke daljših tekstov) ter poezijo – do 5 pesmi. Priloženi prevodi v slovenščino so zelo zaželeni, niso pa pogoj. Besedila naj bodo urejena, brez dodatnih oblikovanj in fotografij. Avtorji, ki ste sodelovali na srečanju Sosed tvojega brega 2019, lahko posredujete »popravljena« oz. izboljšana besedila lanskega srečanja za objavo v zborniku Paralele 2020.Vsak prispevek mora biti označen s šifro avtorja, svoje podatke vpišete v e-prijavo. Podatki bodo uporabljeni za namene razpisa. Avtorji odstopijo svoja besedila za objavo brezplačno. Spletna prijava Sosed tvojega brega se nahaja TUKAJ. Čas za spletno prijavo in posredovanje besedil je do ponedeljeka, 2. marca 2020!

Kje bo državno srečanje?

Državno srečanje bo potekalo v Metliki v soboto, 9. maja 2020, s sodelovanjem izpostave JSKD iz Metlike. Vse prijavljene avtorje in avtorice bomo povabili na dopoldanski pogovor s strokovnima spremljevalcema ter mentorjema prozne in pesniške delavnice, Zoranom Kneževićem (prejemnik nagrade za najboljši literarni prvenec za zbirko kratkih zgodb Dvoživke umirajo dvakrat) in mag. Ano Porenta (pesnica in urednica, magistrica znanosti, ustanoviteljica Zavoda za razvijanje ustvarjalnosti ter glavna urednica portala www.pesem.si). Srečanje se bo zaključilo z večerno slavnostno prireditvijo.

Kako se prijavim na uvodno branje ob mednarodnem dnevu maternih jezikov?

Kot uvod v letošnje druženje in promocijo natečaja vabimo avtorje k branju svoje avtorske literature v petek, 21. februarja 2020, ob 18. uri v dvorano JSKD – Mala skladovnica, Beethovnova 5, Ljubljana, v počastitev mednarodnega dneva maternega jezika UNESCO (21. februar). Prosimo za potrditev uvodnega sodelovanja na naslov mentor@jskd.si do ponedeljka, 10. 2. 2020! Kot gostje se nam bodo pridružili glasbeniki in različni bralci avtorske literature.

Kaj je zbornik Paralele, kako pridem do objave in kje ga dobim?

Izbor besedil vsakega avtorja natečaja Sosed tvojega brega bomo objavili v natisnjenem zborniku PARALELE 2019-2020, št. 23., ki ga boste prijavljeni avtorji natečajev Sosed tvojega brega 2019 in 2020 prejeli brezplačno. Vsi ostali bralci se lahko na Paralele naročite v prednaročilu do 2. 3. 2020 po ceni 5,00 €. V redni prodaji bo cena Paralel 23/2020: 8,00 €.

Pridružite se nam na skupnem bregu!