Festival obeležuje tradicionalno ljudsko praznovanje Slovanov, ki izvira iz poganskih časov in simbolizira poslavljanje od zime. V Sloveniji to praznujemo kot pust. Prireditev je priložnost, da predstavimo slovansko izročilo, ki nas povezuje in bogati s svojo barvitostjo in raznolikostjo.

Na festivalu vas čaka bogat kulturni program, zanimiv sejem, raznolika kulinarična ponudba in brezplačne delavnice za otroke. V kulturnem programu se predstavljajo številne folklorne, ljubiteljske pevske in plesne zasedbe ter posamezniki, ki gojijo ljubezen do slovanskih korenin. Na odru za vas bodo nastopali: dramska skupina Vesele dRuščine, otroška plesna skupina ALFA DANCE iz Italije, folklorna skupina Rodnik, slovenska folklorna skupina COF, agencija talentov Rulada, ansambel Ruski Talisman itd.

Festival »Maslenica v Ljubljani« bo letos potekal v soboto, 29. februarja, na Pogačarjevem trgu (osrednja tržnica) v Ljubljani, z začetkom ob 10. uri. Vstop na festival je prost! Vljudno vabljeni!

Organizatorji XIII. mednarodnega festivala »Maslenica v Ljubljani«: Zavod Vesela dRuščina pod okriljem Mestne občine Ljubljana, ob podpori Ruskega centra za znanost in kulturo, partnerjev in sponzorjev.